lørdag den 9. marts 2013

Cookies med cashewnødder, kirsebær og hvid chokolade

Jeg plejer ikke selv at spise hvid chokolade. Jeg foretrækker mørk chokolade. Min søn derimod elsker hvid chokolade. Han skal konfirmeres til foråret. I den anledning skal vi have fundet den mest fantastiske cookie med hvid chokolade i. Denne cookie godkendte han, men jeg synes, at den var....ikke god nok! Den smagte ikke nok af kirsebær og var for sød. Den søde, hvide chokolade og de sødlige cashewnødder fik ingen modspil fra dejen. Opskriften skal I ikke snydes for. Det var jo ikke en dårlig cookie. Jeg er bare kræsen! Næste gang skal der knap så meget sukker i, flere kirsebær og cashewnødderne skal ristes og saltes.

175 g hvedemel
½ tsk bagepulver
Et nip salt
170 g blødt smør
100 g sukker
90 g rørsukker
1 stort æg
1 spsk citronsaft
1 tsk vanilieekstrakt
En håndfuld tørrede kirsebær (hakket i stykker efter smag og behag)
150 g groft hakkede cashewnødder
120 g hakket, hvid chokolade

Tænd ovnen på 180 grader C.

Sigt mel, bagepulver og salt ned i en skål. I en anden skål piskes (brug gerne håndmixer) smør, sukker og rørsukker, indtil det er blandet (ca. 1 minut).Tilsæt æg, citronsaft og vanilieekstrakt og pisk til det er blandet (ca. 1 minut). Herefter tilsættes melblandingen lidt efter lidt. Pisk så melet lige nøjagtig forsvinder. Dejen skal se glat ud. Vend kirsebær, nødder og chokolade i.

Sæt på plader med spiseskeer (eller brug en ske til iskugler). Der skal være ca. 10 cm mellem dejklatterne. Bages midt i ovnen til de er lysebrune i kanterne og gyldne på midten (ca. 14 minutter alt efter ovnens temperament). Varmluft anbefales ikke, så bag dem en enkelt plade ad gangen. Lad dem køle på pladen i mindst 5 minutter inden forsigtigt sættes til at afkøle på risten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar