175 g hvedemel
½ tsk bagepulver
Et nip salt
170 g blødt smør
100 g sukker
90 g rørsukker
1 stort æg
1 spsk citronsaft
1 tsk vanilieekstrakt
En håndfuld tørrede kirsebær (hakket i stykker efter smag og behag)
150 g groft hakkede cashewnødder
120 g hakket, hvid chokolade
Tænd ovnen på 180 grader C.
Sigt mel, bagepulver og salt ned i en skål. I en anden skål piskes (brug gerne håndmixer) smør, sukker og rørsukker, indtil det er blandet (ca. 1 minut).Tilsæt æg, citronsaft og vanilieekstrakt og pisk til det er blandet (ca. 1 minut). Herefter tilsættes melblandingen lidt efter lidt. Pisk så melet lige nøjagtig forsvinder. Dejen skal se glat ud. Vend kirsebær, nødder og chokolade i.
Sæt på plader med spiseskeer (eller brug en ske til iskugler). Der skal være ca. 10 cm mellem dejklatterne. Bages midt i ovnen til de er lysebrune i kanterne og gyldne på midten (ca. 14 minutter alt efter ovnens temperament). Varmluft anbefales ikke, så bag dem en enkelt plade ad gangen. Lad dem køle på pladen i mindst 5 minutter inden forsigtigt sættes til at afkøle på risten.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar