lørdag den 2. marts 2013

Sprøde cookies med salt og cashewnødder

I dag gik jeg i gang med at eksperimentere lidt. Vi skal have konfirmation om to måneder og en sjat. Konfirmanden  ønsker cookies til eftermiddagskaffen. Den store dag skal jo helst være perfekt, så cookies skal nøje udvælges blandt alle opskrifter i verden. Jeg tog udgangspunkt i ingredienser, som jeg havde i skabe og skuffer.

110 g blødt smør
170 g sukker eller rørsukker
½ tsk. salt
1/4 tsk. bagepulver
1 tsk. vanilieekstrakt
1 stort æg
180 g havregryn
100 g saltede cashewnødder (hele eller groft hakkede)
200 g usaltede cashewnødder (hele eller groft hakkede)
salt til topping (fra kværn)

Tænd ovnen på 180 grader C

Bland smør, sukker, salt, bagepulver, vanilieekstrakt og æg røres sammen. Tilsæt havregryn og rør sammen. Tilsæt  cashewnødderne og rør sammen.
Sæt på plader (smurte eller med bagepapir). Ca. en spiseskefuld dej pr. cookie. Klem dem lidt flade (2-3 cm). Drys med salt.



Bages midt i ovnen i ca. 12 minutter til de er gyldne.

De smager rigtig godt, men jeg er ikke helt tilfreds, og de kommer derfor ikke på tale til konfirmationskaffebordet.
Kagerne virkede meget skrøbelige, og var svære at få af papiret, uden at de gik i stykker.


De skal prøves igen, men opskriften skal udvikles lidt. Måske en anden slags nødder? Måske skal havregrynene blendes? Vi får se.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar