tirsdag den 19. marts 2013

Farve æg med løgskaller

Påske er lig med æg. Æg af chokolade. Kogte æg. Marcipanæg. Æg i mad. Æg.

Min søn elsker æg. Jeg kender ikke andre, der kan fortære så mange æg, som han kan! Så vi spiser mange æg hjemme hos os året rundt. I weekenden fortalte jeg ungerne om ideer til påskebrunch. Jeg foreslog, at vi pakkede æggene ind i løgskaller, inden vi kogte dem, som vi plejede. Det giver nogle fine mønstre. Som sagt så gjort. Vi brugte hvide æg.
Æg
Løgskaller fra hvide og røde løg
En træt, aflagt nylonsok
Ægget prikkes, pakkes ind i løgskaller og puttes ind i nylonsokken. Bind en knude. Kog æg, som du plejer.

Jeg havde læst, at man også kunne farve æg med kaffegrums. Det skulle afprøves!
Æg
Kaffegrums
Staniol

Fordel kaffegrums på staniolstykket. Prik ægget og pak det ind. Luk sammen til en tæt pakke og kog, som du plejer at koge æg.

Når æggene er kogt, pakkes de ud og skyldes rene.

Ægget øverst på billedet er farvet med kaffe; de andre er farvet med løgskaller.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar